©Reuters
©Reuters

Norvežanke plakale kao kiša... Ruskinje napravile iznenađenje i zakazale odbranu zlata

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.08.21. | 17:20

Iznenađenje u polufinalu Olimpijskih igara - 26:27

Kada se aktuelni olimpijski šampion nađe u finalu to se nikako ne sme smatrati senzacijom, ali eliminacija Norveške, već viđenog šampiona, mora da bude iznenađenje. Zahvaljujući izuzetnoj odbrani, ali i kvalitetnoj organizaciji igre, selekcija Alekseja Alekaseva uspela je da neutrališe glavne protivničke poluge i odbrani veliku prednost koju je stekla sredinom drugog poluvremena - 27:26 (14:11).

Rusija je meč u svoju korist krenula da okreće u finišu prvog poluvremena, kada je povela sa tri gola prednosti, a onda u nastavku pri rezultatu 17:16 napravila seriju 5:0 i otišla na ogromnih 22:16. Posle toga je delovalo da je sve rešeno, ali nije. Norveška je krenula da uzvraća, a onda se minut i po pre kraja, spistila na minus od jednog gola. Ipak, Ruskinje su uspele da se odbrane do kraja i zasluženo dođu do finala.

Izabrane vesti

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Ana Vjahireva sa devet postignutih golova, dok je sa druge strane Nora Moerk postigla deset golova. Ipak, Norvežanke su u svojim redovima imale previše igračaica koje su potpuno podbacile i nisu dale adekvatan doprinos igre svog tima, što je na kraju bilo osnovni razlog za poraz.

Ruskinje će u finalu igrati u nedelju od 08.00 protiv Francuske, dok se četiri sata ranije po našem vremenu sastaju Norveška i Švedska.


tagovi

tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara